Samsung staakt de verkoop van Galaxy Note 7

02 september 2016 1 Minuut 0 Reacties
Samsung Galaxy Note 7 S-Pen

Samsung staakt per direct de verkoop van de Galaxy Note 7 nadat gebleken is dat de batterij zou kunnen ontploffen. Ook de lancering op Nederland zal daardoor ongetwijfeld langer op zich laten wachten.

Nadat op donderdag al het bericht naar buiten kwam dat Samsung al zijn Galaxy Note 7-smartphones terug zou roepen, is nu een nieuw bericht naar buiten gekomen. Het is Reuters dat via Twitter bekendmaakt dat het bedrijf de verkoop van de phablets per direct stopzet. De actie lijkt te maken te hebben met de batterijproblemen waar we eerder al over schreven.

Samsung staakt de verkoop van Galaxy Note 7

Reuters heeft op vrijdagochtend het brekende nieuws naar buiten gebracht dat Samsung zou stoppen met de verkoop van de Samsung Galaxy Note 7. De nieuwste phablet van het Zuid-Koreaanse bedrijf zou te maken hebben met batterijproblemen waardoor het mogelijk is dat hij ontploft. Reden genoeg voor Samsung om in te grijpen en per direct te stoppen met de verkoop van het apparaat. Het bedrijf zou wel de keuze hebben gemaakt om iedereen die al een Galaxy Note 7 had aangeschaft een vervangend toestel te geven.

Op donderdag liet een bron al aan een Zuid-Koreaans persbureau weten dat het accuprobleem bij minder dan 0,1 procent van de Galaxy Note 7-phablets aan de orde was. Het vervangen van de batterij zou het explosiegevaar zelfs al oplossen. Doordat Samsung de verkoop van de Note 7 nu staakt, zal de lancering in Nederland ongetwijfeld langer op zich laten wachten dan verwacht.

Reacties (0)