Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung wil Windows als app binnen Android laten werken

Geschreven door
Geplaatst op6 september 2016, 22:50 CategorieAndroid

Samsung werkt aan een manier om Windows, als een app, binnen Android te laten werken. Een patent hiertoe is onlangs geregistreerd.

Op de plaatjes bij het patent is een smartphone te zien met Android erop. Tik je op de Windows-app, dan wordt Windows geopend op het toestel, en kan de gebruiker alle voor dit pc-besturingssysteem geschikte programma’s draaien. Zo heb je een Android- en Windowstoestel in één. Het ligt voor de hand dat dit patent, als het wordt uitgevoerd, ook naar Androidtablets wordt doorgetrokken. Ook notebooks kunnen van het patent meegenieten.

Windows, Tizen, Linux, MacOS op een Androidtablet

Overigens is Windows niet het enige secundaire besturingssysteem dat volgens het Samsung-patent ‘onder’ Android kan draaien. Ook Linux, Tizen of MacOS kunnen op die manier op de telefoon worden gezet.

‘App Windows’

Of het secundaire besturingssysteem lekker soepel draait als het is ingebed als app onder Android, valt te betwijfelen. Hoewel dergelijke simulaties in de pc-wereld niets nieuws zijn, zien we dit in de mobiele wereld maar heel zelden. Het heeft te maken met de beperkte processor- en geheugencapaciteit van een mobiele telefoon. Android zal als bovenliggend besturingssysteem de ‘app Windows’  nooit volledig toegang verlenen tot alle hardwarebronnen.

Marktaandeel

Voor Windows als besturingssysteem is de uitvinding wellicht goed nieuws, want het marktaandeel van Windows 10 Mobile is al beneden de procent gezakt. Wellicht wordt het met deze uitvinding weer wat meer.

Windows Continuum

Overigens draaien al veel Microsoft- en Windows-apps gewoon onder Android, dus wat een gebruiker hier precies mee opschiet, is niet helemaal uit te vogelen. In ieder geval zou de telefoon, als hij Windows (onder Android) draait, ook gebruik moeten kunnen maken van Windows Continuum. Dat onderdeel van Windows 10 Mobile is bestemd om de smartphone als kloppend hart te laten dienen voor een virtuele Windows-pc, waar de smartphone de processorkracht voor levert. Zo maak je met je Androidtelefoon een Windows-pc van een standalone monitor.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 7
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.