Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Solid Explorer op Android kan bestanden versleutelen en meer

Geschreven door
Geplaatst op19 september 2016, 9:30 CategorieAndroid

De Solid Explorer op Android heeft een update gehad, die het versleutelen van bestanden op je apparaat veel toegankelijker moet maken. Je kunt de bestandenmanager nu gratis downloaden en twee weken uitproberen. Daarna dien je de app te kopen.

Solid Explorer 2.2 maakt bestanden versleutelen toegankelijk

Er is geen gebrek aan goede bestandenmanagers op Android en Solid Explorer is daar eentje van. Niet in de laatste plaats omdat de designers gebruikgemaakt hebben van het Material Design, maar ook omdat de app enorm veel functies aanbiedt voor power users. Nu is er een update voor de app beschikbaar, die een aantal toffe dingen toevoegt. Zo maakt de app het versleutelen van bestanden toegankelijk. Je kunt elk bestand en elke map versleutelen (beter beveiligen), zonder dat je zelf het overzicht verliest en niet meer weet wat wat is.

Ook hoef je een bestand niet steeds opnieuw te versleutelen wanneer je hem een keer geopend hebt, waardoor je de bestanden kunt blijven gebruiken zoals je dat gewend bent. Daarnaast is het mogelijk de app te beveiligen met je vingerafdruk, waardoor alleen jij toegang tot je (cloud-)bestanden hebt. Tevens beschikt Solid Explorer nu over ondersteuning voor multi-window (alleen wanneer je Android 7.0 Nougat hebt), is er een avondmodus toegevoegd (die automatisch geactiveerd wordt) en zijn er onder meer nog snelkoppelingen aanwezig.

  • Solid Explorer
  • Delen:
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.