Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Super Mario komt naar iPad en iPhone toe

Geschreven door
Geplaatst op7 september 2016, 19:24 CategorieGaming

Het overbekende spelletje Super Mario komt naar de iPad en de iPhone toe. Dat heeft Apple zojuist bekendgemaakt tijdens een persconferentie, waar ook de iPhone 7 is aangekondigd.

Nintendo

Het spel was tot dusver alleen op gamecomputers te krijgen van Nintendo. Het spel wordt vlak voor de feestdagen in december in de App Store gezet. Super Mario Run, zoals het spel voluit heet, kan worden gespeeld tussen verschillende mensen. Door gebruik te maken van druk- en veegbewegingen op het scherm, maar ook door de haptische feedback, kan het karaktertje op het scherm worden bestuurd. In Battle Mode kun je het opnemen tegen de karakters van andere online gamers.

iOS-jasje

Het spelletje werd gepresenteerd door de makers, die er een iOS-jasje omheen hebben gegoten en mogelijkheden aan het spel hebben toegevoegd. Zo verzamel je niet alleen maar munten, maar worden bepaalde coole ‘moves’ van je karakter ook gewaardeerd door een paar vrolijke paddenstoeltjes op het scherm. Op die manier verzamel je een ander soort punten.  Je hoeft niet je best te doen om Mario te laten lopen; hij rent automatisch naar rechts. Je moet alleen munten verzamelen en obstakels vermijden.

 

Apple-CEO Tim Cook toonde zich erg trots dat het spel voor het eerst op iOS te spelen valt, het eerste platform buiten de gameconsoles van Nintendo.

Het spel wordt niet gratis, waarschuwde de maker. Hoeveel de game precies gaat kosten, is niet bekendgemaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.