Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

SwiftKey doet voortaan voorspellingen op basis van neuraal netwerk

Geschreven door
Geplaatst op16 september 2016, 9:54 CategorieAndroid

SwiftKey heeft een update doorgevoerd aan zijn Android-app, waardoor de voorspellingen van het toetsenbord voortaan beter moeten zijn. De applicatie maakt namelijk gebruik van een neuraal netwerk, waardoor er veel meer data kan worden meegenomen in het maken van die woordvoorspellingen.

Download de update voor SwiftKey

SwiftKey heeft vandaag zijn Android-applicatie voorzien van een update, die een neuraal netwerk voor woordvoorspellingen toevoegt. Vorig jaar lanceerde het team achter het populaire toetsenbord de optie nog als een stand-alone applicatie, maar zit de technologie dus in de standaard app verweven. Op moment van schrijven is dezelfde update helaas nog niet beschikbaar voor de iOS-versie. Een neuraal netwerk is geïnspireerd door de werking van het menselijk brein en kan veel meer data meenemen in zijn handelingen.

In dit geval betekent het dat SwiftKey in staat is veel betere woordvoorspellingen te doen, omdat het veel meer data tot zijn beschikking heeft. Voorheen werd er alleen gekeken naar de woorden die je de vorige keren gebruikte, die werden gecombineerd met andere woorden. Hoewel dat soms de juiste voorspellingen oplevert, doet het dat vaker niet, waardoor er dus nog wat te wensen overbleef. Deze update kan dus rekeningen houden met context en dat levert een betere ervaring op. De app is gratis te downloaden uit Google Play.

  • SwiftKey
  • Delen:
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.