Third-party apps kunnen internetervaring nu veiliger maken op Android

16 september 2016 1 Minuut 0 Reacties
onveilige-pagina-internet

Google wil het third-party app-ontwikkelaars op Android gemakkelijker maken een veilige internetervaring aan te bieden aan hun gebruikers. De apps kunnen namelijk de url's checken en controleren of ze veilig zijn of niet, net zoals populaire browsers dat ook kunnen.

Veiliger internet op Android doe je zo

Google heeft al een tijdje geleden Safe Browesing geïntroduceerd voor onder meer de Chrome- en FireFox-browsers en wil ervoor zorgen dat Android-gebruikers ook kunnen genieten van dezelfde veiligheid. De Chrome-browser op het mobiele platform en bijvoorbeeld links die worden geopend met Chrome Custom Tabs checken zo’n verwijzing naar een website al op mogelijke gevaren, maar third-party apps op het OS doen dat tot op heden niet. En met een nieuwe api wil Google dat wel mogelijk maken, zodat je veilig kunt blijven internetten.

Sommige apps maken bijvoorbeeld niet gebruik van Chrome Custom Tabs en gebruiken dus een eigen in-app-browser. Die applicatie controleren dus niet of een website veilig is of niet, maar daar kan binnenkort verandering in komen. Wanneer ontwikkelaars ervoor kiezen de Safe Browesing-api te gebruiken, dan zullen ook third-party apps voortaan controleren op online veiligheid. Deze verandering geldt niet alleen voor moderne Android-apparaten, ook de oudere kunnen hiervan genieten. De api is onderdeel van Google Play Services.

Reacties (0)