Twitter telt media binnen tweet niet meer mee voor limiet van 140 tekens

20 september 2016 1 Minuut 0 Reacties
Twitter

Twitter heeft laten weten dat de media die je deelt via het sociale netwerk, niet meer zullen meetellen voor het limiet van 140 tekens. Dat betekent dat je nu dus veel meer kunt zeggen, naast het plaatsen van een foto, poll of grappige gif.

Twitter telt media binnen tweet niet mee

Twitter zal voortaan foto’s, video’s, polls, quotes en gifjes niet meer meetellen voor het limiet van 140 tekens binnen een tweet. Wel zal een link naar een website nog altijd de teller doen stijgen. Dat heeft het bedrijf op maandagavond bekendgemaakt. Eerder kwamen deze plannen al naar buiten en het moet voor twitteraars fijn zijn om te zien dat de plannen echt bleken te zijn. Doordat die media niet meer meetelt binnen een tweet, heb je nu de mogelijkheid veel meer te zeggen of juist veel meer context te geven binnen je boodschap.

Met deze verandering hoopt het sociale netwerk dat meer mensen (terug)komen naar het netwerk. Daarnaast test Twitter ook nog een andere feature: mogelijk worden de @-namen ook niet meer meegeteld voor het limiet, maar die verandering is nog niet doorgevoerd voor iedereen. Nu het sociale netwerk steeds vaker wordt gebruikt als middel om verslag te doen van live events, wil het bedrijf ervoor zorgen dat iedereen kan zeggen wat die wil zeggen — maar niet zonder het gevoel van netwerk uit het oog te verliezen.

Reacties (0)