Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Ubisoft koopt Ketchapp ontwikkelaar van games voor mobiele apparaten

Geschreven door
Geplaatst op28 september 2016, 10:18 CategorieGaming

Het Frans-Canadese gamebedrijf Ubisoft heeft bekendgemaakt dat het Ketchapp, een mobile game developer, gekocht heeft. Ketchapp is bekend van spellen als 2048, Stack en nog een aantal andere titels.

Ubisoft neemt Ketchapp over

Het Frans-Canadese Ubisoft, een ontwikkelaar en uitgever van games als Assassin’s Creed, Splinter Cell, Rainbox Six, Rayman en Fat Cry, heeft bekendgemaakt Ketchapp te hebben overgenomen. Ketchapp is een ontwikkelaar van games voor mobiele apparaten en staat het meest bekend om de titel 2048. In die game dien je snel sommen op te lossen die constant een bepaalde uitkomst dienen te hebben, op een simpel raster met weinig bewegingsvrijheid. Het doel is om uiteindelijk 2048 punten te behalen, maar dat kan even duren.

Hoewel Ketchapp populair te noemen is, ligt het bedrijf ook onder vuur. Zijn grootste successen blijken namelijk (bijna directe) kopieën te zijn van andere games. Zo lijkt 2048 wel heel erg op Threes! en lijkt Stack wel ontzettend veel op Monument Valley, bijvoorbeeld. Ubisoft laat zich daar niet door leiden en is blij met de aankoop. Met deze aankoop versterkt die uitgever namelijk zijn positie op de markt voor mobile gaming. En daar wordt natuurlijk geld aan verdiend. Of Ketchapp nu ook Ubisoft-games gaat maken, is niet bekend.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.