Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Verkoop Samsung Galaxy Note 7 zal achterblijven bij Galaxy Note 5’

Geschreven door
Geplaatst op20 september 2016, 23:23 CategorieAndroid

De verkoopcijfers van de Galaxy Note 7 zullen waarschijnlijk sterk achterblijven bij die van de Galaxy Note 5. Dat is de voorganger van deze nieuwe phablet. Dat heeft alles te maken met de exploderende batterijen in een dertigtal Notes 7.

Consumentenvertrouwen weg

Samsung heeft hierdoor alle reeds verkochte Notes 7 moeten terughalen, om overal nieuwe en veilige batterijen in te zetten. Als gevolg van het schandaal heeft Samsung veel financiële schade opgelopen. Maar ook het consumentenvertrouwen in de Note 7 lijkt verdampt te zijn.

Beste Androidtoestel van 2016

Dat is voor Samsung een zeer vervelende zaak. De Note 7 leek bij de aankondiging ervan het beste Androidtoestel te worden van 2016 en nog een heel stuk van 2017. De phablet is echter inmiddels minder gewild dan de Note 5, onthult een rapport van Baystreet Research.

Vliegende start

De verkoop van de Note 7 beleefde in de Verenigde Staten een vliegende start, totdat de batterijproblemen aan het licht kwamen. Samsung moest de verkoop staken. Analisten hebben hun aanvankelijk zeer positieve verwachtingen flink naar beneden bijgesteld. Ze denken dat de Note 7 nog maar zestig procent haalt van de verkoopcijfers van de Note 5. En dat terwijl de Note 5 in Europa niet eens is verkocht, en dit toestel flinke concurrentie uit eigen stal kreeg met de gelijktijdig gepresenteerde Galaxy S6 Edge Plus.

Terugroepactie

“In het beste geval zien consumenten dit als een terugroepactie van auto’s en wordt het snel vergeten, omdat de herziene auto’s daarna als veiliger worden gezien dan ooit. In het slechtste geval vergeet de consument het niet, zoals met de gebrekkige kwaliteit van Siri en Apple Maps”, zo schrijven de researchers van Baystreet.

iPhone 7

Los van de batterijproblemen, helpt het ook niet echt dat inmiddels is gebleken dat de iPhone 7 (Plus) de Note 7 op snelheid en prestaties ver achter zich laat.

De Note 7 is in Nederland nog niet in de verkoop gegaan. Samsung heeft dit uitgesteld tot eind deze maand, zodat er alleen bewezen veilige toestellen worden verkocht.

  • Delen:
Samsung Galaxy S6 Edge+
Android Lollipop (5.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.