‘WhatsApp beschikt straks over extra beveiliging dankzij pincode’

22 september 2016 1 Minuut 0 Reacties
whatsapp-november

Het zou zomaar kunnen zijn dat we straks onze gesprekken van WhatsApp kunnen verbergen achter een zescijferige pincode. Dat blijkt uit programma die momenteel Engelse teksten vertaalt naar het Nederlands. Een oplettende lezer is de verandering opgevallen.

WhatsApp straks te beveiligen met een pincode – gerucht

Binnenkort zou WhatsApp een update kunnen ontvangen met een extra laag beveiliging. Een oplettende (mee)lezer heeft namelijk gezien dat het team achter de berichtendienst werkt aan een systeem met pincodes, waar je de chats achter kunt zetten. En zonder de zes cijfers van die pincode, zou niemand in je gesprekken kunnen meekijken. Dat blijkt uit teksten die momenteel door een programma worden vertaald van het Engels naar het Nederlands. Die teksten geven het idee in elk geval dat er een pincodesysteem aan komt.

Het gaat namelijk om de volgende zinnen.

  • Enter the current six-digit passcode:
  • Passcodes don’t match. Try again
  • Enter a recovery email address

Ook is er nog een regel gespot die aangeeft dat het invullen van zo’n e-mailadres geheel optioneel is. Op dit moment is het echter nog niet duidelijk of het invullen van die pincode straks optioneel of verplicht wordt. WhatsApp heeft namelijk zelf nog niets naar buiten gebracht over deze functie.

Reacties (0)