Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

YouTube krijgt een navigatiebalk op Android, kan elk moment arriveren

Geschreven door
Geplaatst op8 september 2016, 12:34 CategorieAndroid

Google heeft laten weten dat YouTube op Android wordt voorzien van een navigatiebalk en dat die balk elk moment kan arriveren op je device. Je hoeft hiervoor geen update te downloaden, aangezien de navigatiebalk middels een server-side switch zal arriveren.

YouTube krijgt een navigatiebalk

Google heeft een nieuw design element geïntroduceerd voor de apps op Android. Dit element is geen vaste regel waar alle ontwikkelaars zich aan dienen te houden, maar meer een richtlijn die voor eenheid kan zorgen. En om ervoor te zorgen dat de Android-ontwikkelaars overstappen op het nieuwe element, de navigatiebalk, geeft Google het goede voorbeeld door zijn apps aan te passen. Dit keer is de videostreamingdienst YouTube aan de beurt. Deze applicatie heeft binnenkort op alle Androids een navigatiebalk onderin beeld.

Die balk moet de interface bovenin gaan vervangen. Nu is het nog zo dat je kunt swipen van links naar rechts of op één van de vier knoppen bovenin kunt tappen om daar te komen. Maar straks kun je daarvoor dus de navigatiebalk onderin beeld gebruiken. Dat is handig, aangezien die knoppen dan dichterbij je duim zitten, waardoor je ook niet moeilijk hoeft te doen met navigeren (als dat al een probleem zou zijn). De navigatiebalk wordt niet geïntroduceerd door middel van een update, maar via een server-side switch van Google.

  • Delen:
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.