Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android 7.1 komt ook naar Nexus-apparaten en de Google Pixel C

Geschreven door
Geplaatst op5 oktober 2016, 9:12 CategorieAndroid

Google heeft laten weten dat Android 7.1 ook naar oudere Nexus-apparaten en de Google Pixel C zal komen, in aangepaste vorm. De eerste bèta voor ontwikkelaars moet al voor het einde van het jaar verschijnen; de releasedatum is echter onbekend.

Android 7.1 komt naar oudere Androids

De Google Pixel en de Google Pixel XL worden geleverd met Android 7.1. Maar dat zijn straks niet de enige toestellen met de sofware aan boord. De zoekmachinegigant heeft namelijk bevestigd dat 7.1 Nougat ook naar oudere Nexus-apparaten en de Pixel C zal komen. Voor het einde van het jaar moet de eerste ontwikkelaarsversie al beschikbaar zijn. De software zal overigens niet gelijk zijn aan de software die we aantreffen op de Pixel-smartphones. Onduidelijk is verder welke Nexus-apparaten de update zullen ontvangen.

De kans is heel groot dat de Nexus 5X (de smartphone van vorig jaar) en de Nexus 6P (de phablet van vorig jaar) de update wél ontvangen. Enkele aspecten van Android 7.1 zullen dus niet verkrijgbaar zijn wanneer de software-update wordt vrijgegeven. Zo zal Google Assistant niet standaard in het OS gebakken worden en moeten we het doen zonder de Pixel Launcher. Wel mogen we rekenen op Night Light (de blauwe filter voor in de avond). Google zet deze stappen om ervoor te zorgen dat de Pixel-lijn nog exclusiever aanvoelt.

  • Delen:
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.