Apple begint met het tonen van zoekadvertenties in App Store

06 oktober 2016 1 Minuut 0 Reacties
App store

De Amerikaanse App Store toont sinds vandaag betaalde zoekadvertenties. Die komen tevoorschijn als je een app gaat zoeken.

Apple toont vanaf vandaag in de Verenigde Staten zoekadvertenties in zijn App Store. Zodra je nu in de App Store van de Verenigde Staten een populaire zoekterm als ‘taxi’ intypt, krijg je vervolgens eerst een advertentie te zien waarin een app verschijnt waarvoor betaald is voor meer zichtbaarheid. Binnenkort moeten de zoekadvertenties in de App Store ook in andere landen beschikbaar komen.

Apple toont zoekadvertenties

Apple gaf eerder al aan dat het advertenties wilde gaan verkopen voor zijn App Store. Liefhebbers konden vorige week ook alvast een reclame kopen, maar die was niet direct zichtbaar in de App Store. Nu is dat dus alsnog gebeurd. Zodra men in de Verenigde Staten nu een populair zoekwoord intypt, bijvoorbeeld ‘to do list’, verschijnt er eerst een advertentie en daarna pas de apps van de bedrijven die niet betaald hebben.

Wanneer zoekadvertenties in andere landen

Het is de bedoeling dat de zoekadvertenties binnenkort ook in andere landen verschijnen in de App Store. Het is echter niet bekend welk land na de Verenigde Staten zal volgen. Ook is het niet bekend wanneer we de zoekadvertenties in Nederland tegen kunnen gaan komen. De nieuwe functie moet iedereen in ieder geval een eerlijke kans gaan geven in de App Store.

Reacties (0)