Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple begint met het tonen van zoekadvertenties in App Store

Geschreven door
Geplaatst op6 oktober 2016, 15:16 CategorieiPad

Apple toont vanaf vandaag in de Verenigde Staten zoekadvertenties in zijn App Store. Zodra je nu in de App Store van de Verenigde Staten een populaire zoekterm als ‘taxi’ intypt, krijg je vervolgens eerst een advertentie te zien waarin een app verschijnt waarvoor betaald is voor meer zichtbaarheid. Binnenkort moeten de zoekadvertenties in de App Store ook in andere landen beschikbaar komen.

Apple toont zoekadvertenties

Apple gaf eerder al aan dat het advertenties wilde gaan verkopen voor zijn App Store. Liefhebbers konden vorige week ook alvast een reclame kopen, maar die was niet direct zichtbaar in de App Store. Nu is dat dus alsnog gebeurd. Zodra men in de Verenigde Staten nu een populair zoekwoord intypt, bijvoorbeeld ‘to do list’, verschijnt er eerst een advertentie en daarna pas de apps van de bedrijven die niet betaald hebben.

Wanneer zoekadvertenties in andere landen

Het is de bedoeling dat de zoekadvertenties binnenkort ook in andere landen verschijnen in de App Store. Het is echter niet bekend welk land na de Verenigde Staten zal volgen. Ook is het niet bekend wanneer we de zoekadvertenties in Nederland tegen kunnen gaan komen. De nieuwe functie moet iedereen in ieder geval een eerlijke kans gaan geven in de App Store.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS
Apple iPhone 6S Plus
iOS
Apple iPad Pro 9.7 inch
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.