Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple heeft draadloze Airpods-oortelefoons niet tijdig klaar

Geschreven door
Geplaatst op26 oktober 2016, 23:20 CategorieiPhone

Apple heeft tegenover Techcrunch gezegd dat de levering van de Airpods, de nieuwe draadloze oortelefoons, niet al deze maand zal beginnen. De productie kan de vraag niet bijbenen, vertelt het bedrijf.

“Ongelooflijk veel vraag”

Apple meldt dat de nieuwe oortjes zonder kabels nog niet klaar zijn, en dat er wat meer tijd nodig is om ze daadwerkelijk in de verkoop te brengen. “De eerste vraag naar de Airpods is ongelooflijk. Wij geloven er niet in om producten te verschepen voordat ze klaar zijn, en we hebben een beetje meer tijd nodig voordat de Airpods klaar zijn voor onze klanten”, aldus een Apple-woordvoerder tegen Techcrunch.

Nederland

Op de Nederlandse Apple-website staat echter nog altijd dat ze eind oktober te koop zijn voor 179 euro.

Bugs

Apple heeft niet tegen Techcrunch verteld wat precies de oorzaak is van de vertraagde levering, en of dit aan de hardware of aan de software-updates ligt. Techcrunch heeft de oortjes al uitgeprobeerd en is er achtergekomen dat ze niet bugsvrij zijn. Apple zou die eerst willen pletten. Sommige reviewers hebben ook problemen gemeld met de fysieke kant van de oortjes. Apple vertelde er toen wel bij dat het nog geen definitieve producten waren, maar vergevorderde prototypes.

Powerbank

De Airpods zien er ongeveer uit als de bestaande Earpods, maar dan geheel zonder draad. Ze worden geleverd in een doosje dat tevens als powerbank dienst doet. Ze zijn voorzien van een chip die de draadloze communicatie tussen de Airpods zelf en met de verbonden iPhone of iPad moet regelen. Dat is ingewikkeld.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.