Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple geeft iOS 10.1 vrij voor iPhone en iPad

Geschreven door
Geplaatst op25 oktober 2016, 9:12 CategorieiPad

Apple heeft maandagavond de eerste grote update voor zijn besturingssysteem voor mobiele apparaten vrijgegeven, namelijk iOS 10.1. De update is nu te downloaden voor alle iPhones en iPads die ook de update naar het nieuwe iOS hebben kunnen maken.

iOS 10.1 nu te downloaden

Apple heeft iOS 10.1 dan eindelijk gelanceerd voor iPhone en iPad. De update neemt een hoop bugfixes en prestatieverbeteringen met zich mee, maar staat vooral in het teken van een nieuwe optie met betrekking tot fotografie op iPhone 7 Plus. Je kunt nu foto’s maken, met de dubbele camera op de achterkant, met een wazige achtergrond, waardoor de objecten of personen er op de voorgrond beter uitspringen. Technisch gezien is de software nog in bèta, en de foto’s die je maakt kunnen heel goed of juist heel slecht uitpakken op dit moment.

Daarnaast heeft Apple de problemen met de bluetooth-verbinding opgelost en kun je wederom third-party accessoires, zoals Android Wear-smartwatches, koppelen aan je iPhone. Ook is er nog een lange lijst met andere verbeteringen. Zo is de kaartenapplicatie verbeterd, heeft de berichtendienst een aantal features erbij gekregen en kun je voortaan ook veel meer met de gekoppelde Apple Watch.

iOS 10.1 is beschikbaar voor het gros van de iPods, iPhones en iPads die ook naar iOS 10.0.5 geüpdatet konden worden. Het gaat om de volgende modellen:

  • iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone SE, iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone 7 en iPhone 7 Plus
  • iPad 4, iPad Air, en de iPad Air 2
  • iPad Pro en iPad Pro 9.7
  • iPad mini 2, iPad mini 3 en iPad mini 4
  • iPod touch, de zesde generatie

Als het goed is krijg je automatisch een melding van de update, maar als je niet wil of kunt wachten, kun je ook op de volgende manier de installatie van de update starten:

  1. Ga naar de instellingen op je iPhone, iPad of iPod.
  2. Druk op “algemeen”.
  3. Ga naar “Software-update”.
  4. Als het goed is krijg je nu stappen op je scherm te zien die je kunt volgen.
  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.