Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple maakt bekend dat iOS 10 nu op 60% van de iOS-apparaten staat

Geschreven door
Geplaatst op28 oktober 2016, 9:48 CategorieiPad

Apple heeft de nieuwste distributiecijfers naar buiten gebracht en maakt bekend dat iOS 10 nu op zestig procent van alle iOS-apparaten staat. Ongeveer twee weken stond dit percentage op 54 procent van alle iOS-apparaten.

iOS 10 op 60% van alle apparaten

Vorige maand heeft Apple officieel de nieuwste versie van het iOS-besturingssysteem gelanceerd voor iPhone, iPad en iPod. Dit OS wordt nu standaard meegeleverd op iPhone 7 en iPhone 7 Plus, maar oudere modellen dienen de software-update handmatig te downloaden. Vlak voor de lancering van de nieuwe versie van het besturingssysteem voor mobiele apparaten, maakte Apple nog bekend dat iOS 9 op 88 procent van alle iOS-apparaten staat. Maar iOS 10 is nu hard op weg die cijfers te evenaren.

Want iOS 10 staat nu op zestig procent van alle iOS-apparaten, maakt Apple vandaag bekend. De adoptie van het nieuwe systeem gaat wel iets trager in vergelijking met iOS 9. Die versie deed er drie dagen over om vijftig procent van de markt voor zich te winnen, terwijl zijn opvolger twee weken geleden pas over de vijftig procent heen ging. In twee weken tijd heeft het iOS 10-systeem dus nog eens zes procent van alle iOS-bezitters voor zich gewonnen. Ondertussen blijft 32 procent zich vasthouden aan iOS 9; acht procent aan eerdere versies.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.