Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Aquaris brengt Androidtablet M8 op de markt

Geschreven door
Geplaatst op30 oktober 2016, 17:11 CategorieAndroid

De Spaanse onderneming BQ heeft de Aquaris M8-tablet op de markt gebracht. Die is vooralsnog alleen via de website van het bedrijf te bestellen voor 179 euro.

Dit is de Aquaris M8

De Aquaris M8 is een Androidtablet. Het apparaat heeft een roestvrijstalen jasje. De tablet heeft, zoals uit de naam valt op te maken, een schermdiagonaal van 8 inch. Dat scherm heeft een resolutie van 1280 x 800 pixels. De tablet wordt aangedreven door een MediaTek MT8163B-processor. Dat is een vierkernige CPU die is geklokt op 1.3Ghz. Er zit 2GB ram in en een mali T7209 MP2-GPU.

bq-aquaris-m8-a

Camera’s

De achtercamera schiet plaatjes in een resolutie van 5 megapixel. Het diafragma meet F/2.2 en deze camera is ook in staat om in full HD video te schieten met 30 frames per seconde. De selfies maak je met de 2-megapixel frontcamera.

GPS

Wat de connectiviteit betreft, is de Aquaris M8 toegerust met de gebruikelijke verbindingsmogelijkheden. Het is een wifi-tablet, er zit een micro usb-poort in, gps en een micro sd-kaartsleuf, waarmee het geheugen van 16GB kan worden uitgebreid. De batterij meet 4050 mAh en de tablet loopt op Android 6.0.1. Marshmallow. Er zijn twee speakers ingebouwd voor stereogeluid.

Ubuntu

Het bedrijf BQ Aquaris kennen we nog van de Aquaris M10, een tablet die in twee versies op de markt is gebracht: een met Android en een met Linux-versie Ubuntu. De Spaanse onderneming brengt ook smartphones en phablets op de markt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.