Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Asus presenteert nieuwe ZenPad S 8.0

Geschreven door
Geplaatst op19 oktober 2016, 23:39 CategorieAndroid

Asus heeft vandaag in Japan een nieuwe versie van de Asus Zenpad S 8 gepresenteerd, met andere hardware. Niet alles is beter geworden.

Dit is de ZenPad S 8.0

De nieuwe ZenPad S 8.0 is ververst ten opzichte van het model dat vorig jaar werd gepresenteerd. Er zit 4GB ram in, 16GB opslaggeheugen, een Intel Atom Z3560 chipset, een 2-megapixel achtercamera – wat een achteruitgang is ten opzichte van de 5-megapixelcamera van het vorige model. Dat geldt ook voor het opslaggeheugen en de keuze van de processor, maar niet voor het ramgeheugen: dat is verdubbeld.

Nederland

Het is nog niet bekend wanneer de 8-inch tablet naar Nederlandse winkels komt en hoeveel die hier gaat kosten. De vorige versie is door de reviewers van Tabletsmagazine goed ontvangen. De review van de Asus ZenPad S 10 is hier terug te lezen, en die van de Asus ZenPad S 8 hier. In Japan gaat deze tablet 336 dollar kosten. Dat is een heel stuk meer dan de 159 euro die in Nederlandse winkels voor de vorige versie moet worden betaald.

ZenPad 3S 10 ook vernieuwd?

asus-zenpad-3s-10

Gelijktijdig heeft Asus in Japan ook de ZenPad 3S 10 gepresenteerd, en erbij vermeld dat ook die is vernieuwd. Maar met een blik op de specs komen wij er niet zo snel achter wat er nieuw is aan deze tablet, die pas sinds een maand in Nederland te koop is.

De Zenpad 3S 10 (Z500M) is een onmogelijk dunne tablet. Met minder dan zes millimeter van scherm tot rug is hij dunner dan de iPad Pro. De ZenPad 3S 10 Z500M is 9,7-inch groot met Android als besturingssysteem en ondersteuning voor hoge-resolutie audio. De tablet kan omgaan met 7.1 virtual surround-geluid en DTS voor oortelefoons. Het scherm kan dankzij de kijkhoek van 178 graden van alle kanten worden bekeken. Dit is een ips lcd-scherm met een resolutie van 2048 x 1536 pixels.

MediaTek MT8176

De vernieuwde ZenPad 3S 10 loopt op een MediaTek MT8176 processor, die is geklokt op een maximumsnelheid tot 2.1 GHz. Android 6.0 Marshmallow is zoals gezegd het besturingssysteem, en de processor wordt ondersteund door 4GB ram. Het opslaggeheugen omvat 32GB en er kan ook een micro sd-kaart in om dat uit te breiden. De tablet wordt opgeladen via een usb type-c poort en de batterij levert voor 5900 mAh aan stroom. De tablet weegt slechts 430 gram.

  • Delen:
Asus ZenPad 3S 10
Asus ZenPad 3S 10
Android Marshmallow (6.0)
Asus ZenPad 8 (Z380M)
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.