Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Blaupunkt brengt Androidtablet naar de markt

Geschreven door
Geplaatst op9 oktober 2016, 21:16 CategorieAndroid

Blaupunkt, in Nederland vooral bekend van navigatiesystemen en autoradio’s, heeft in Duitsland net een Androidtablet gepresenteerd. Het apparaat kost 159 euro en is voorzien van niet al te spannende hardware.

MediaTek

De tablet heet de Atlantis 1010A. Blaupunkt heeft deze uitgerust met een processor van MediaTek, de MTK8321 quadcore processor waarvan de vier kernen op 1,3Ghz zijn geklokt. Het scherm meet van hoek tot hoek 10,1 inch en dit heeft een resolutie van 1024 x 600 pixels.

Twee simkaarten voor 3G

De tablet wordt in leven gehouden door een 5000 mAh batterij en draait op het nogal verouderde Android 5.1. Het ramgeheugen meet 1GB, het interne geheugen is 16GB. Wifi, bluetooth en gps zijn allemaal ingebouwd, plus twee simkaartsleuven die 3G-snelheden aankunnen. Die sleuven kunnen overigens ook worden benut om er micro sd-kaarten in te stoppen, om het geheugen uit te breiden tot maximaal 64GB.

Antivirus

De tablet wordt opgeladen met een micro-usb connector. Voor zit een 2-megapixelcamera, achter een 5-megapixelcamera. Microsoft Word, Excel en Powerpoint zijn voorgeïnstalleerd en Blaupunkt heeft het nodig gevonden om er de Avira Antivirus-suite op te moeten zetten.

Blaupunkt-site

Zoals gezegd gaat deze tablet voor een adviesprijs van 159 euro de deur uit bij Blaupunkt. De eerste commentaren van tabletkenners in Duitsland zijn niet al te mals: veel te duur voor zo’n oubollig apparaat. Of de Atlantis 1010A ook in Nederlandse winkels komt, blijft afwachten; de tablet kan in ieder geval via de website van Blaupunkt worden besteld.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.