Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Camera-app van Google Pixel nu te downloaden voor Nexus 6P

Geschreven door
Geplaatst op17 oktober 2016, 9:31 CategorieAndroid

Het is nu al mogelijk de camera-applicatie van de Google Pixel (XL) te downloaden voor zowel de Nexus 6P- als de Nexus 5X-smartphones. Je zult echter niet toegang krijgen tot alle functies die de vernieuwde camera-applicatie met zich mee brengt.

Download de camera-app van Google Pixel

De camera-applicatie die zal worden meegeleverd met de Google Pixel (XL) kan nu al worden gedownload voor de Nexus 6P en de Nexus 5X. De applicatie werkt namelijk alleen met toestellen die draaien op Android 7.0 Nougat of hoger en momenteel zijn dat alleen deze twee toestellen van Google (totdat de Pixel en Pixel XL worden uitgebracht). Je hoeft hiervoor ook je smartphone te te rooten, gelukkig. Echter, het is niet zo dat je toegang krijgt tot alle features van de nieuwe app, maar er is wel een hoop nieuws te vinden.

Zo kunnen gebruikers nu kiezen uit meerdere soorten rasters voor op het scherm. Je hebt nu de keuze uit 3 x 3, 4 x 4 en de Golden Ratio. Ook zijn er enkele tweaks gedaan aan de interface en zul je nu een ietwat anders vormgegeven knopje voor de instellingen op het scherm zien staan. Daarnaast zijn gebruikers in staat om een foto vanuit een andere positie, maar met dezelfde focus te maken, dankzij de AE/AF lock. Ook heb je nu meer controle over de lichtinval op de foto. Helaas is de optie Burst-mode niet beschikbaar op Nexus-apparaten.

Het is overigens ook niet mogelijk 4K-video’s te schieten met de videostabilisator aan. Het limiet daarop is 1080p in 30fps. Dat heeft te maken met de hardware van de camera’s op de oudere toestellen. Die zijn minder geavanceerd dan die op de Pixel en Pixel XL.

  • Delen:
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.