Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dell verandert volgende XPS 13-laptop in een tablet

Geschreven door
Geplaatst op12 oktober 2016, 20:51 CategorieWindows

Dell wil volgend jaar de XPS 13-laptop krijgt een make-over geven. Daarbij kan het toetsenbord geheel achter het scherm worden gedraaid. Hierdoor wordt het apparaat een convertible tablet. De duurste varianten van de  laptop beschikken nu al over een touchscreen.

Randloos scherm

Dell verkoopt de XPS 13 als de kleinste 13-inch laptop ter wereld. Dat kan de fabrikant beweren omdat het aanraakscherm helemaal van rand tot rand loopt. Dat noemt Dell ‘InfinityEdge’. Tijdens de CES 2017, die in januari plaatsvindt, zou Dell volgens bronnen binnen het bedrijf een nieuwe variant presenteren die ook als tablet dienst kan doen.

Windows-convertible

Daarmee wordt de Dell XPA 13 een geduchte concurrent voor veel andere Windows-convertibles. Als laptop heeft het apparaat het afgelopen jaar zeer goede reviews gekregen. Diverse belangrijke techblogs plaatsten deze laptop als nummer één op de lijst van aan te raden laptops. De nieuwe variant zou worden uitgerust met een Intel Kaby Lake processor, die behoort tot de allerlaatste generatie Core i5-processoren.

Tabletmodus

Mocht Dell de laptop daadwerkelijk uitvoeren als convertible, dan is het wel de vraag hoe de fabrikant het gaat oplossen met dat vrijwel randloze scherm. Tabletgebruikers houden het apparaat aan de rand vast, maar met een randloos scherm loop je dan snel het gevaar om apps en balken aan de randen van het scherm ongewild te laten reageren. Hier moet Dell dus nog een oplossing voor bedenken.

Volgens de bron binnen het bedrijf dat aan PCMag het plan onthulde, denkt Dell aan een bediening zoals op smartphones. Waarbij de input van de ene hand soms kan worden genegeerd als de andere hand iets op het scherm doet. Aan die ‘tabletmodus’  zou Dell nu achter de schermen werken.

  • Delen:
Dell XPS 13 2-in-1
Dell XPS 13 2-in-1 (9365)
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.