Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eerste grote render van Huawei Mate 9 Pro te zien

Geschreven door
Geplaatst op22 oktober 2016, 16:13 CategorieAndroid

Twitterreporter Evan Blass (@evleaks) heeft de eerste grote persfoto van de Huawei Mate 9 Pro gepubliceerd. Het is een enorme phablet met een scherm van 5,9 inch, en een licht afbuigend scherm aan beide zijkanten, net als de Samsung Galaxy Note 7.

Mate 9 Pro: gebogen scherm

Zoals wij eerder publiceerden, komt Huawei met een aantal verschillende versies van de Mate 9 naar de winkels toe. De gebogen-schermvariant heeft de werktitel Long Island gekregen. In de winkels zou het toestel de Huawei Mate 9 Pro gaan heten.

New York

Huawei heeft dit jaar iets met New York, want de standaard-Mate 9 draagt de werktitel Manhattan. De interne hardware verschilt weinig. Alle 5,9-inch phablets draaien op de HiSilicon Kirin 960-chipset die Huawei in eigen huis heeft ontwikkeld. Het ramgeheugen bedraagt 4GB en het opslaggeheugen varieert van 64 tot 256GB. (Hieronder: de laatste renders van de Mate 9 en de Mate 9 Pro.)

mat-9-en-mate-9-pro-renders

Google Daydream

Het verschil zit in de schermen. De ‘gewone’  Mate 9 heft een 1080 pixel-scherm, full HD dus, maar de Mate 9 Pro met zijn gebogen zijkanten krijgt een 1440 x 2560 QHD-scherm.

Deze zeer hoge resolutie is tot voor kort door Huawei afgewezen; het zou alleen maar nodeloos batterijvermogen opsnoepen. Maar de eisen van Google Daydream, het nieuwe virtual reality-platform van Google, vereist die resolutie. De Mate 9 Pro zou volgens een bron van Evan Blass op Android 7.0 Nougat draaien en de benodigde Google Daydream-features bezitten.

Dual-camera

De twee Mates krijgen dezelfde camera’s als de Huawei P9, een dual-camera van Leica. Wel zouden de specs van die camera’s lichtelijk zijn verbeterd.

Huawei zal op 3 november in München de nieuwe grote toestellen onthullen, zo meldt Blass.

  • Delen:
Huawei Mate 9
Huawei Mate 9
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.