End-to-end versleuteling is nu beschikbaar binnen Facebook Messenger

05 oktober 2016 1 Minuut 1 Reacties
facebook-messenger-app-icoon

Facebook heeft bekendgemaakt dat Facebook Messenger nu voor iedereen versleutelde communicatie kan aanbieden binnen de applicatie. De optie is niet standaard ingesteld en zal dus echt door de gebruiker moeten worden geactiveerd.

End-to-end versleuteling in Facebook Messenger

Facebook is klaar met het uitrollen van end-to-end versleuteling voor Facebook Messenger. Dat betekent dat elke gebruiker nu een versleuteld gesprek kan starten wat alleen door diegene en de ontvanger kan worden gelezen. Niemand kan zomaar meekijken. De optie wordt gepresenteerd als een geheim gesprek. Je vindt die optie door op de naam van de persoon te tappen in een reguliere chat. Wanneer de optie is geactiveerd, kun je chatten zoals je dat altijd doet. Of je zet een timer op de berichten die je verstuurt, dat kan ook.

Sommige functionaliteiten, zoals het versturen van gifjes en video’s, zijn helaas niet beschikbaar in de versleutelde gesprekken. Wel kun je nog foto’s en stickers versturen. Overigens werkt deze optie ook alleen wanneer beide deelnemers van het gesprek over de nieuwste versie van Facebook Messenger beschikken. Ook is het zo dat de versleutelde berichten slechts op één apparaat gelezen kunnen worden. Wel is het mogelijk om vanuit je profielpagina op Facebook alle versleutelde gesprekken te verwijderen die je open hebt staan.

Facebook Messenger

Reacties (1)