Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

End-to-end versleuteling is nu beschikbaar binnen Facebook Messenger

Geschreven door
Geplaatst op5 oktober 2016, 10:48 CategorieAndroid

Facebook heeft bekendgemaakt dat Facebook Messenger nu voor iedereen versleutelde communicatie kan aanbieden binnen de applicatie. De optie is niet standaard ingesteld en zal dus echt door de gebruiker moeten worden geactiveerd.

End-to-end versleuteling in Facebook Messenger

Facebook is klaar met het uitrollen van end-to-end versleuteling voor Facebook Messenger. Dat betekent dat elke gebruiker nu een versleuteld gesprek kan starten wat alleen door diegene en de ontvanger kan worden gelezen. Niemand kan zomaar meekijken. De optie wordt gepresenteerd als een geheim gesprek. Je vindt die optie door op de naam van de persoon te tappen in een reguliere chat. Wanneer de optie is geactiveerd, kun je chatten zoals je dat altijd doet. Of je zet een timer op de berichten die je verstuurt, dat kan ook.

Sommige functionaliteiten, zoals het versturen van gifjes en video’s, zijn helaas niet beschikbaar in de versleutelde gesprekken. Wel kun je nog foto’s en stickers versturen. Overigens werkt deze optie ook alleen wanneer beide deelnemers van het gesprek over de nieuwste versie van Facebook Messenger beschikken. Ook is het zo dat de versleutelde berichten slechts op één apparaat gelezen kunnen worden. Wel is het mogelijk om vanuit je profielpagina op Facebook alle versleutelde gesprekken te verwijderen die je open hebt staan.

 • Facebook Messenger
 • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)

Reacties

 1. Roland
  20 november, 2016 om 11:11

  Geachten,

  1) Waar zie ik of “End-to-end versleuteling” geactiveerd is in mijn Messenger ?
  2) Kan ik een bericht vanuit Messenger versturen via Facebook naar een Facebookvriend via een e-mailbericht ?
  Dit is dan de afzender: “notification+2gymgakx@facebookmail.com”

  IK ontvang reeds van meerdere facebookvrienden privéberichten via mijn e-mailbox, hoe gaat dit in zijn werk ??
  Graag een seintje a.u.b.
  Groetjes.
  Roland.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.