Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

EVE V-tablet wordt Surface-kloon die ook Microsoft Surface Pen ondersteunt

Geschreven door
Geplaatst op30 oktober 2016, 18:12 CategorieWindows

Al een tijdje is een bedrijf met de naam EVE bezig om een nieuwe tablet te ontwikkelen, waarvan de specificaties voor een groot deel worden bepaald door de toekomstige kopers. De EVE-V zal waarschijnlijk in januari via crowdfundingsite Indiegogo worden aangeboden voor een geschat bedrag van 900 euro.

Geschikt voor Surface Pen

EVE timmert aan de weg met deze EVE-V tablet. CEO Konstantinos Karatsevidis hield vandaag een vragenuurtje voor journalisten. Het ontwerp van de Surface-achtige tablet is al voor een groot deel gereed. Daarbij onthulde Karatsevidis dat de nieuwe tablet de Surface Pen van Microsoft zal ondersteunen, en als het enigszins mogelijk is, ook de Surface Dial. Dat is een nieuw, rond bedieningsapparaatje dat je op het scherm van de tablet kunt zetten. Door eraan te draaien kun je per app verschillende functies bedienen.

microsoft-surface-dial

Toetsenbord met touchpad

Karatsevidis merkte ook op dat de EVE-tablet wordt voorzien van een los toetsenbord dat een precisie-touchpad aan boord heeft, net als de toetsenborden die Microsoft bij de Surface levert. Omdat de pinnetjes van Microsoft zijn gepatenteerd, kan dat toetsenbord niet aan de EVE-tablet worden gekoppeld.

EVE stopt bij elke tablet ook het eigen draadloze toetsenbord in de doos. Maar er zijn wel wat kosten aan verbonden als er een afwijkend ingedeeld klavier wordt gekozen. Of een eigen styluspen gratis wordt meegeleverd of erbij wordt verkocht voor een klein bedrag, moet EVE nog beslissen.

eve-v-b

Docking station

De tablet zal vanaf de lancering een jaar of anderhalf tot twee in de verkoop gaan. De ondersteuning geldt voor twee tot die jaar. EVE werkt nu ook aan accessoires als een docking station en een externe grafische processor, zodat de tablet beter kan worden benut door gamers.

Windows zonder bloatware

De tablet wordt met Windows 10 geleverd en de belofte van EVE is dat er ‘zero bloatware’  op komt te staan. De tablet gaat voor de laagst mogelijke prijs de deur uit, belooft EVE, dat slechts een zeer kleine winstmarge wil hanteren.

De tablet is al grotendeels klaar, en prototypes worden nu getest en fouten en bugs worden opgespoord. Microsoft helpt hierbij, om ervoor te zorgen dat Windows 10 er goed op draait.

EVE wil na de tablet ook een telefoon gaan maken, maar op welk besturingssysteem dat gaat lopen, is nog onbekend. Overigens was dat in het begin van het EVE Tablet-project ook onbekend; de toekomstige klanten (en fans) mochten aangeven welk OS er op moest. Dat werd Windows.

De specs

De volledige specificaties van de EVE-tablet zien er momenteel zo uit:

 • Scherm: 12-12.5 inch IPS LCD, 2160×1440 pixels of meer
 • Processor: Intel 7th-gen “Kaby Lake” CPUs
 • Graphics: Intel HD
 • RAM: LPDDR3, 8 GB or 16GB
 • Opslaggeheugen: 128 GB, 256 GB, of 512GB SSD
 • Batterij: 10 uur, minimaal
 • Draadloze verbindingen: WiFi ac 2×2, WiDi of Miracast wireless streaming, Bluetooth 4.0, GPS
 • Camera: Voor: 720p HD autofocus of meer
 • Audio: Stereo speakers (of quad)
 • Sensors: lichtsensor, kompas, gyroscoop, NFC
 • Poorten: 1xUSB 3.1 2 Type A, 1xUSB 2.0 Type A, 1xUSB 3.1 2 Type C, 1xThunderbolt 3, 1×3.5 mm audio, MicroSDXC
 • OS: Windows 10

De prijs van 900 euro kan nog lager uitvallen, geeft EVE aan. Overigens is dat de prijs zonder btw.

 • Delen:
Microsoft Surface Pro 4
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.