Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook laat je nu video’s casten naar je televisie via site of app

Geschreven door
Geplaatst op14 oktober 2016, 10:09 CategorieAndroid

Facebook heeft laten weten dat het voortaan mogelijk is video’s te casten van de site of apps naar de televisie, via Chromecast of Apple TV. Dit proces werkt wel iets anders dan je tot nu toe mogelijk gewend bent.

Video’s casten vanaf Facebook

Facebook heeft een nieuwe feature voor het afspelen van video’s aangekondigd. Zo kun je nu vanaf de website of vanuit de apps, voor nu alleen iOS, de video’s afspelen op je televisie. Het werkt wel net even anders dan je mogelijk gewend bent. Het sociale netwerk gebruikt namelijk een ander icoontje dan het bekende icoontje van Google Cast, Apple TV of AirPlay, juist omdat de functie op meerdere platformen en met meerdere apparaten werkt. Je drukt er eenmaal op en daarna zal het beeld van de video worden uitgezonden op tv.

Maar wanneer je de video uitzendt, kun je ondertussen nog steeds blijven browsen door de newsfeed op het netwerk. Voor nu werkt dit alleen nog op iOS en het web, maar ondersteuning voor de Android-app moet binnenkort verschijnen. Wat ‘binnenkort’ precies inhoudt, is niet zeker, aangezien Facebook geen timeframe gegeven heeft. Voor Android-gebruikers is het dus nog even wachten, terwijl iOS-bezitters alvast aan de slag kunnen. Sowieso kun je nu al kijken hoe de video’s werken op je tv via de website van het sociale netwerk.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.