Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook Marketplace: hier koop en verkoop je (tweedehands) spullen

Geschreven door
Geplaatst op4 oktober 2016, 9:24 CategorieAndroid

Facebook heeft een nieuwe feature voor het sociale netwerk gelanceerd: Facebook Marketplace. Hier koop en verkoop je (tweedehands) spullen. Helaas is de dienst nog niet in Nederland gelanceerd, maar daar kan binnenkort wel verandering in komen.

Facebook Marketplace is nog niet beschikbaar in Nederland

Facebook werkt hier al een tijdje aan: een officiële plek voor het kopen en verkopen van spullen via het sociale netwerk. In 2007 werd er al over gesproken en vorig jaar nog eens, maar nu is de functie dan eindelijk gelanceerd. Helaas nog niet wereldwijd en nog niet in Nederland, maar binnenkort zal de optie ook in het Nederlands verschenen. De site claimt dat zo’n 450 miljoen mensen wereldwijd de groepen waarin spullen worden gekocht en verkocht bezoeken. Dus was het tijd om daar iets mee te doen en het beter aan te pakken.

Wanneer je straks de nieuwe tab ziet staan in de apps van het netwerk, dan heb je verschillende mogelijkheden om op spullen te zoeken. Je kunt de zoekresultaten sorteren op prijs, categorie en locatie. Wanneer je een item gevonden hebt, dan kun je de volledige beschrijving lezen en de foto van de aanbieder zien, evenals een (algemene) locatie van die aanbieder. Ook kun je die aanbieder natuurlijk een berichtje sturen, maar aankopen doen kan (nog) niet via Facebook Marketplace. Eerst komt de tab naar de VS, Australië, Nieuw-Zeeland en GB.

  • Delen:
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.