Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Fastpokemap zou zondag weer online zijn voor Pokémon Go-jagers

Geschreven door
Geplaatst op22 oktober 2016, 23:12 CategorieGaming

Het heeft drie weken geduurd, maar het ziet ernaar uit dat de makers van Fastpokemap hun site zondag weer online brengen. Dan kun je weer op deze site raadplegen waar de Pokémon-monsters zich bevinden.

Kat-en-Rattataspel met Niantic

Pokémon Go-producent Niantic schakelde drie weken geleden een encryptie in. Daardoor deed geen enkele site het nog die de plek van Pokémon verried. Dat had overigens Niantic al eerder enkele keren gedaan. Maar steeds wisten hackers er weer een weg omheen te vinden. Ditmaal was het bijzonder moeilijk om de versleuteling van de gegevens te breken. Het is vandaag eindelijk gelukt. Het eerste monstertje dat Fastpokemap prijsgaf, was een Rattata.

Encryptie gebroken

Overigens gaan de credits voor het kraken van de encryptie van Niantic niet naar de makers van Fastpokemap, maar naar een hacker met de naam elfin. Die heeft zijn kraakmethode aan Fastpokemap ter beschikking gesteld.

Na de encryptie moest er nog een hobbel genomen worden, en daar wordt nu aan gewerkt. Maar die schijnt minder moeilijk te zijn dan het achterhalen van de nieuwe encryptiemethode van Niantic.

Nu is het natuurlijk weer afwachten totdat Niantic de volgende tegenzet doet, want de producent van het spel ziet de kaarten die de plekken van Pokémon prijsgeven als spelbederf. Het is echter een van de grootste frustraties van Pokémonjagers dat de interne radar van het spel zo vaag is. Niantic leek daar een tijdje geleden iets aan te willen doen, maar die verbeteringen zijn nog niet in het spel zelf terechtgekomen.

Hoewel de eerste grote hype rond het half juli gelanceerde spel wel zo’n beetje voorbij is, zijn er nog steeds erg veel spelers. Het spel is in korte tijd zo vaak gedownload, dat het binnen de kortste keren al 600 miljoen dollar binnenbracht voor Niantic.

  • Delen:
Honor 5X
Android Lollipop (5.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.