Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Agenda op Android heeft er een nieuwe widget bij

Geschreven door
Geplaatst op27 oktober 2016, 17:28 CategorieAndroid

De Google Agenda op Android heeft er een nieuwe widget bij. Gebruikers kunnen nu ook kiezen voor een maandoverzicht. Qua opties heb je nog niet heel veel keuze, maar op dit moment is iets beter dan niets.

Nog een widget voor Google Agenda

De officiële Google Agenda is een fijne applicatie. Het heeft geen toeters en bellen, maar wel een integratie met andere Google-diensten. Ook kunnen andere apps soms agenda-items invullen. Samen met het feit dat je ook notities en aantekeningen kunt aanmaken binnen de app (en bijvoorbeeld Inbox, die de info deelt met Agenda), zorgt dat voor een complete ervaring. Toch blijft er nog wat te wensen over en dan vooral op het gebied van widgets. De huidige widget van de applicatie is namelijk voor veel gebruikers onvolledig en basaal.

Om er voor te zorgen dat je die widgets toch wil gaan gebruiken op Android, heeft Google nu een update uitgebracht voor Google Agenda. Het is nu namelijk mogelijk om te kiezen voor een maandoverzicht, direct op je thuisscherm. Je hoeft daarvoor de app dus niet eens meer te openen. Je kunt er zelf voor kiezen hoe groot de widget in kwestie is, maar de standaardwaarde is 4×5 (de widget is dus langer dan dat ‘ie breed is). Je kunt hem ook iets kleiner maken, zodat er nog meer dingen op het scherm passen. De update wordt nu uitgerold.

  • Google Agenda
  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.