Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Allo krijgt zijn eerste grote update op Android

Geschreven door
Geplaatst op27 oktober 2016, 10:28 CategorieAndroid

Google heeft een update uitgebracht voor de berichtendienst Google Allo. Dit is de eerste grote update sinds de lancering van de nieuwe app. Zo kunnen gebruikers nu direct reageren op een berichtje vanuit de notificatiebalk.

Download de update voor Google Allo

Google Allo is vandaag geüpdatet naar versie 2.0 op Android. De grootste nieuwe feature voor de berichtendienst is de ondersteuning voor splitscreen. Dat betekent dat je Allo kunt gebruiken, terwijl je ook nog een andere app open hebt staan. Je hebt daarvoor wel Android 7.0 Nougat of hoger nodig op je Android. Waarom de dienst in eerste instantie zonder deze functionaliteit werd gelanceerd is een raadsel, maar het is goed dat Google nu in elk geval de feature heeft toegevoegd middels een update, die nu wordt uitgerold op Android.

Daarnaast kunnen gebruikers nu direct reageren op een bericht via de notificatie. Ook daar heb je tenminste Android 7.0 voor nodig. Heb je dat OS, dan kun je de notificatie naar beneden halen en het vakje voor het reageren tevoorschijn toveren. Vervolgens typ je het bericht en druk je op verzenden, zonder dat je de app geopend hebt. Helaas is het nog wachten op zaken als sms-ondersteuning of een webclient, maar deze twee features maken de applicatie alweer gebruiksvriendelijker. De update kan nu elk moment aankomen.

  • Google Allo
  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.