Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Assistant op andere Androids installeren zorgt voor problemen

Geschreven door
Geplaatst op24 oktober 2016, 9:24 CategorieAndroid

Wanneer je de Google Assistant op een ander Android-apparaat installeert, dan kan dat voor een aantal problemen zorgen. De digitale assistent is momenteel alleen op de Pixel en Pixel XL verkrijgbaar, maar is ook al door de community beschikbaar gemaakt voor andere smartphones en tablets.

Google Assistant op andere Androids

De Pixel en Pixel XL hebben een toffe, exclusieve, feature: de Google Assistant. Deze Assistant kan bij een hoop dingen helpen in het dagelijkse leven en dat is ook meteen de reden dat veel mensen de assistent willen gebruiken. Maar niet iedereen koopt daarvoor een nieuwe smartphone. Er is nu een versie van de feature beschikbaar die ook werkt op andere Android-smartphones en -tablets, maar het is af te raden die versie te gebruiken. De Assistant kan namelijk voor enkele problemen zorgen wanneer je hem installeert.

Nogmaals: het betreft hier alleen de niet-Pixel-toestellen. Installeer je Assistant, verzorgd door de Android-community, op een ander apparaat, dan kan het zijn dat je systeem zomaar opnieuw opstart. Ook kan de camera crashen en doet ‘OK Google’ het niet meer. En dat wil je niet op een apparaat dat je elke dag gebruikt voor je dagelijkse bezigheden. Veel van de functies van Google Assistant zitten gelukkig ook (weliswaar in afgeslankte vorm) in Google Now. En anders kun je altijd nog Google Allo downloaden voor een voorproefje.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.