Google Assistant werkt in principe met bijna alle Android 7.0-apparaten

12 oktober 2016 1 Minuut 0 Reacties
madebygoogle-pixel-xl-6

De Google Pixel-smartphones krijgen, dankzij het nieuwe Android 7.1, toegang tot een exclusieve feature: Google Assistant. Maar in principe werkt die assistent ook op andere Android 7.0-apparaten, maar niet via officiƫle wegen.

Google Assistant op Android 7.1

Google Pixel en Google Pixel XL krijgen als eerste smartphones Android 7.1 mee. Ook worden dit de eerste smartphones waar je de Google Assistant op aantreft. Deze assistent is aanvankelijk niet verkrijgbaar op andere Android-apparaten. Tenminste, niet officieel. Hackers zijn er al in geslaagd om de software op andere Android 7.0-apparaten te laten draaien, maar dus niet via officiƫle wegen. Dat kan op twee manieren en in allebei de gevallen loop je het risico dat je schade toebrengt aan het toestel, ten koste van je garantie.

Je moet namelijk je Android rooten voordat je hiermee aan de slag kunt gaan. Door dat te doen, krijg je toegang tot meer onderdelen van je Android en kun je er ook veel meer mee doen, zoals het installeren van software die er officieel niet voor is uitgebracht. De hackers hebben laten zien dat de Assistant precies hetzelfde werkt op de oudere Nexus-apparaten als op de Pixel-smartphones. Laten we hopen dat Google de Google Assistant uiteindelijk ook zal uitbrengen voor oudere Android-apparaten, zodat we niet zelf hoeven te knutselen.

Reacties (0)