Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google bevestigt dat de Google Pixel en Pixel XL te rooten zijn

Geschreven door
Geplaatst op17 oktober 2016, 9:45 CategorieAndroid

Google heeft bevestigd dat de Google Pixel en Pixel XL te rooten zijn. Eerder was er een gerucht waaruit bleek dat dit niet het geval was. Het nadeel van het rooten is wel dat je toestel geen over-the-air-updates meer zal ontvangen. Maar dat is met een geroot Nexus-apparaat ook zo.

Pixel en Pixel XL te rooten, aldus Google

Voordat de Pixel en Pixel XL officieel werden aangekondigd, bestond het gerucht dat de twee smartphones niet geroot zouden kunnen worden. Wanneer je een smartphone of tablet root, dan krijg je toegang tot de basis van het apparaat. Daardoor krijg je ook toegang tot functies en mogelijkheden die voor het gros van de Android-gebruikers achter slot en grendel zit — je neemt als het ware de controle van het toestel over. Android-gebruikers houden over het algemeen van dit soort vrijheden en mogelijkheden.

Daarom was de community ook behoorlijk boos over het idee van een Google-telefoon die niet geroot zou kunnen worden. Gelukkig heeft de zoekmachinegigant nu aangegeven dat het rooten wel mogelijk is en dat er dezelfde nadelen bestaan als bij het rooten van een Nexus. Wanneer je dat namelijk doet, dan krijg je geen over-the-air-updates meer. Wel kun je de updates handmatig downloaden en installeren. En als je al weet hoe je moet rooten, dan weet je vaak ook hoe dat proces verloopt. Dat is dus goed nieuws voor geïnteresseerden.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.