Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google bevestigt: de Pixel XL heeft een IP53-certificaat

Geschreven door
Geplaatst op11 oktober 2016, 9:39 CategorieAndroid

Google heeft inmiddels bevestigd dat de Pixel en de Pixel XL zijn voorzien van een IP53-certificaat. Maak het toestel dus niet al te nat, want dat kan ervoor zorgen dat er schade toegebracht wordt. Ter vergelijking: de iPhone 7 Plus is helemaal waterdicht en heeft een IP67-certificaat.

Nee, de Google Pixel XL is niet helemaal waterdicht

Er is wat verwarring ontstaan over de waterdichtheid van de Google Pixel en de Google Pixel XL. Eerder kwam namelijk in het nieuws dat de toestellen helemaal waterdicht zouden zijn, maar dat bleek later niet het geval. Nu heeft Google zich in de discussie gemengd en heeft aangegeven dat het inderdaad zo is dat de toestellen niet compleet beschermd zijn tegen water. Beide Pixel-modellen hebben een IP53-certificaat gekregen. Dat betekent bescherming tegen spatwater en dat stof wel naar binnen kan komen.

Tegelijkertijd betekent het ook dat de stof binnen het toestel geen schade toe kan brengen aan de hardware. Komt er teveel water (of een andere vloeibare stof) op het toestel, dan kan dat wél voor schade zorgen. Chatten in de regen is er dus niet bij, tenzij het om een enkele druppel gaat. Ter vergelijking: de iPhone 7 Plus is voorzien van een IP67-certificaat; dat houdt in dat er géén stof in kan en dat het toestel tot één meter onder water gedompeld kan worden. Het wordt dus altijd opletten wanneer je straks met een Pixel rondloopt.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Reacties

  1. Hoera
    11 oktober, 2016 om 11:36

    Gaat dit nu over die pixel of over apple? Ik bedoel maar: apple blijft dweilen met de kraan open, waterdicht of niet en voor samsung geldt inmiddels t zelfde.. hTc blijkt telkens weer de top!!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.