Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google draait Nexus 6P resoluut de nek om

Geschreven door
Geplaatst op4 oktober 2016, 22:05 CategorieAndroid

Google heeft vandaag de nieuwe Pixel-telefoons gepresenteerd, en heeft hiermee te kennen gegeven dat de Nexus-lijn tot het verleden behoort. Dit is goed te zien in de Play Store van Google zelf, waar de Nexus 6P en zijn kleinere broertje Nexus 5X niet meer te vinden zijn.

Nexus 6P meteen afgedankt

Deze handelwijze is nieuw. Tot dusver waren de vorige Nexussen altijd nog wel een tijdje te krijgen in de Play Store. Momenteel is er helemaal geen telefoon verkrijgbaar via Google zelf. De nieuwe Pixels zijn nog niet gearriveerd. Dat gebeurt, in de VS althans, ergens volgende maand. Voor Nederland weten we het nog niet. Overigens is ook het tablet-aanbod nogal beperkt: alleen de Pixel C is nog in de Play Store te vinden.

Nog wel verkrijgbaar in andere winkels

De ‘oude’  Nexus 6P, een 5,7-inch phablet die is geproduceerd door Huawei, is nu alleen nog via andere winkels in Nederland verkrijgbaar. De prijzen liggen rond de 450 euro bij de goedkoopste shops. Het lijkt er niet op dat er nog nieuwe exemplaren worden geproduceerd, dus wie nog een Nexus 6P wil hebben, moet waarschijnlijk niet al te lang wachten met deze aankoop.

Huawei wilde niet, HTC wel

Overigens gaat over de Pixel-telefoons het verhaal rond dat Google aanvankelijk Huawei benaderde voor de productie van deze telefoons. Maar toen Huawei vernam dat de eigen merknaam zou moeten sneuvelen, heeft de Chinese smartphonegigant zich naar verluidt teruggetrokken.

HTC weer pionier

De nieuwe Pixel-telefoons zijn nu geproduceerd door HTC, net als overigens de allereerste Androidtelefoon en de Nexus One. Wat dat betreft heeft HTC zijn traditionele positie als Android-pionier in ere weten te houden.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.