Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google introduceert Live Cases: Pixel-hoesje dat je zelf mag ontwerpen

Geschreven door
Geplaatst op4 oktober 2016, 22:27 CategorieAndroid

Google heeft gelijktijdig met de nieuwe Pixel en Pixel XL-smartphones ook de Live Cases aangekondigd. Dit zijn smartphonehoesjes die je zelf mag ontwerpen. Ook kun je een ontwerp van een kunstenaar kiezen die Google heeft ingehuurd.

Live wallpaper

De term Live Cases is ietwat bedrieglijk. Het is niet zo dat de hoesjes worden voorzien van een live wallpaper dat steeds verandert. Dat is wel het geval met het scherm van de telefoon zelf. Die laat een live wallpaper zien die aansluit op het ontwerp van het hoesje.

Foto’s

Google heeft een aantal voorbeelden online gezet. Foto’s van familieleden, je hond, een vakantie-oord of de natuur: alles mag erop. Vervolgens wordt er een sausje overheen gegoten, waardoor het er allemaal wat kunstiger uitziet. Bijvoorbeeld een rode waas.

De live wallpaper bij een foto uit de eigen collectie bestaat uit een diashow van zelfgemaakte foto’s. De live wallpapers bij de hoesjes die door Google zijn ontworpen, zijn zo ontworpen dat ze precies aansluiten bij het ontwerp van het hoesje.

Kaarten

Live Cases b

Bijzonderheid zijn de kaarten. Je kunt een kaart downloaden via Google Maps, bijvoorbeeld van je eigen stad. Die kun je dan op velerlei wijzen gestileerd op het hoesje laten zetten. Voorts levert Google hier een live wallpaper bij waarop je huidige locatie wordt weergegeven, in precies dezelfde stijl als de Live Case.

Over prijzen en beschikbaarheid van de Live Cases is nog niets bekendgemaakt. De Live Cases zijn geschikt voor de vier laatste telefoons die door Google zijn uitgebracht: de Pixel XL, de Pixel, Nexus 6P en Nexus 5X.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.