Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google kondigt de Google Pixel XL aan: dit moet je weten

Geschreven door
Geplaatst op4 oktober 2016, 18:55 CategorieAndroid

Google heeft op dinsdagavond officieel de Google Pixel XL aangekondigd. Dit is de eerste Google-smartphone met de Google Assistant ingebouwd.

Dit is de Google Pixel XL

Google heeft officieel de Google Pixel en Google Pixel XL onthuld. Deze smartphones vallen onder het nieuwe merk Made by Google en zijn, volgens het bedrijf, heel erg Google – zowel van binnen als van buiten. Desondanks worden de apparaten gefabriceerd door HTC, op eenzelfde manier zoals Apple altijd samenwerkt met Foxconn. Google laat de nieuwe smartphones op vijf pilaren staan: Google Assistant, fotografie, Google Photos, communicatie en virtual reality.

madebygoogle-pixel-xl-3

De Google Assistant zit direct in de phone gebouwd en de foto’s worden in volle kwaliteit opgeslagen. Gebruikers kunnen Assistent oproepen met een spraakcommando of door de Thuis-knop lang ingedrukt te houden. De persoonlijke assistent kan vragen gesteld worden en je kunt zelfs vervolgvragen stellen waardoor je een gesprek kunt aangaan.

madebygoogle-pixel-xl-10

Er komen twee versies aan: de Pixel en de Pixel XL. De eerstgenoemde is een smartphone met een scherm van 5-inch en een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels. De XL-variant is de phablet-versie, met een scherm van 5,5-inch en een resolutie van 2.560 bij 1.440 pixels. Beide toestellen beschikken over een oled-scherm. Ook komen beide smartphones met een aluminium behuizing en aan de achterkant zien we een deel van glas, waar ook de vingerafdrukscanner in verwerkt zit.

madebygoogle-pixel-xl-9

 

Onder de motorkap komen we in beide apparaten nagenoeg dezelfde specs tegen. Zo is er een 64-bit quadcore-processor (Qualcomm Snapdragon 821) aanwezig, evenals 4GB aan werkgeheugen en 32GB/128GB aan interne opslagruimte. Er zijn twee camera’s: eentje van twaalf en eentje van acht megapixel. Volgens Google is de camera weer op veel punten verbeterd, waaronder een HDR+-modus met minder ruis, een snellere reactietijd en beeldstabilisatie voor 4K-opnamen. De Pixel XL beschikt tevens over een accu van 3450mAh.

madebygoogle-pixel-xl-13

Verder vinden we bluetooth, nfc en andere reguliere verbindingen terug op het apparaat, waaronder ook een usb type-c-aansluiting met ondersteuning voor snelladen. Ook is er een vingerafdrukscanner aanwezig. De apparaten zullen in drie kleuren beschikbaar zijn: Very Silver, Quite Black en – als tijdelijke variant – Really Blue. Verder zal de Google Pixel XL met een kwartiertje opladen zo’n zeven uur meegaan en is het apparaat natuurlijk uitermate geschikt voor Google Daydream, het vr-platform.

Daarbij voorziet Google de Pixel-smartphones van een nieuwe manier waarmee beveiligings- en systeemupdates doorgevoerd worden. Dit gebeurt voortaan compleet in de achtergrond, van download tot installatie. Je kunt bij problemen voortaan ook direct contact opnemen met Google, dankzij een chat-functie en een directe telefoonlijn. De medewerkers kunnen vervolgens middels een screenshare-functie meekijken.

Video

In onderstaande video toont Google de belangrijkste features en functies van de Pixel smartphones.

Prijs en beschikbaarheid

De prijs van de Google Pixel XL ligt op 899 euro voor de 32GB-versie en 1009 euro voor de 128GB-versie. Momenteel kan de smartphone in onder meer Duitsland en de VS besteld worden. Wanneer het toestel naar Nederland komt is nog niet bekend.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.