Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Photos kan afbeeldingen automatisch laten roteren wanneer nodig

Geschreven door
Geplaatst op13 oktober 2016, 9:48 CategorieAndroid

Google heeft een update uitgebracht voor Google Photos, die gebruikers afbeeldingen automatisch te laten roteren wanneer nodig. De update is nu live voor zowel het web, als de apps op Android en iOS. De assistent binnen de app kan je hierbij een handje helpen.

Download de update voor Google Photos

Google heeft een update uitgebracht voor de cloudopslagdienst Google Photos. De dienst kan je nu laten weten wanneer er foto’s zijn die niet juist zijn geroteerd en zal een gemakkelijke manier presenteren dat te verhelpen, mocht je dat nodig vinden. Wanneer je het menu opent en naar de assistent gaat, dan tref je daar een nieuwe kaart aan. Tap daarop en je ziet de foto’s die niet juist zouden zijn gedraaid, volgens Google. Je kunt de foto’s individueel omdraaien, maar kunt de app ook al het werk laten doen en alles in één keer doen.

Het lijkt misschien niet op een gigantische feature, maar voor een dergelijke app kan het wel een hoop irritatie wegnemen voor gebruikers die (per ongeluk) steeds foto’s op een verkeerde manier maken. Voorheen moest je alles helemaal handmatig corrigeren, maar nu krijg je daar dus welkome hulp bij. Google Photos maakt hiervoor gebruik van machine learning. Die technologie zorgt er onder meer voor dat je ook dingen kunt vinden op foto’s binnen de app, door er simpelweg naar te zoeken met steekwoorden als, bijvoorbeeld, hond of lamp.

[appstore_links title=”Google Photos” windows_store=”” apple_store=”https://itunes.apple.com/us/app/google-photos-store-search/id962194608?mt=8″ android_store=”https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.