Google Pixel-telefoons minder waterdicht dan iPhone 7 en Samsung Galaxy S7

05 oktober 2016 1 Minuut 0 Reacties
madebygoogle-pixel-xl-14

De Google Pixel-telefoons kunnen tegen wat water. Dat blijkt uit navraag door de collega's van Droid-Life, die dit bevestigd kregen van de zoekgigant. De Pixel en de Pixel XL zijn echter minder waterdicht dan de iPhone 7 en de Samsung Galaxy S7.

Spatwaterdicht

Spatwaterdicht zijn de Pixel-smartphones, en wel volgens het IP53-protocol. Daarin wordt beschreven dat het toestel tegen spetters water tot een bepaalde hoek kan, maar meer niet. Ermee douchen of zwemmen is dus geen goed idee. Ter vergelijking, de Samsung Galaxy S7 kan beter tegen stof en water volgens het IP68-protocol, en de iPhone 7 bezit het keurmerk IP67-protocol. Die toestellen kunnen dus veel beter tegen water.

Stof

Ze kunnen ook beter tegen stof, want dat staat ook in de IP-protocollen beschreven. In  een zandstorm kun je de Pixel beter in je zak laten zitten, in tegenstelling tot de iPhone 7 of de Galaxy S7 en de Galaxy Note 7 die hier allemaal beter tegen zijn beschermd. Deze telefoons kunnen zowel tegen stof als water: een half uur ondergedompeld in een meter water kunnen zij overleven.

IP53-protocol

Opvallend is dat Google tijdens de presentatie van de nieuwe telefoons op geen enkele wijze heeft gesproken over de waterdichtheid. Wellicht omdat het IP53-protocol niet echt indrukwekkend is. Hierover heeft Google tegenover Droid Life niets onthuld. Ook op de specs-pagina op internet over de nieuwe telefoons zwijgt Google in alle talen over de waterdichtheid van de nieuwe Pixel-smartphones.

Reacties (0)