Google Pixel niet waterdicht, want ‘Google had daar geen tijd meer voor’

24 oktober 2016 1 Minuut 2 Reacties
madebygoogle-pixel-xl-2

De reden dat de Google Pixel en Pixel XL niet waterdicht zijn, zou te maken hebben met het feit dat daar geen tijd meer voor was. Dat meldt althans een journalist van het online platform Wired, die gesproken zou hebben met vertegenwoordigers van Google.

Google Pixel XL niet waterdicht

Toen de Google Pixel XL werd aangekondigd, was het enigszins vreemd om te horen dat het toestel niet helemaal waterdicht is. In plaats daarvan is het wel spatwaterdicht en kan het best een paar regendruppels hebben, maar daar houdt het al snel bij op. Volgens een journalist van het online platform Wired, Kelsey McClellan, komt dat doordat Google geen tijd meer had om ervoor te zorgen dat de smartphones waterdicht zouden zijn. Dat heeft de beste man gehoord van enkele vertegenwoordigers van de zoekmachinegigant.

De journalist meldt dat Google eind 2015 voor het eerst te zien waren als concepttekeningen en negen maanden later al gepresenteerd werden, in de presentatie van Google. Daardoor moest Google keuzes maken: sommige dingen konden nou eenmaal niet gerealiseerd worden — en één van die dingen was dus waterdichtheid. Concurrerende smartphones, zoals de iPhone 7 Plus en de Galaxy S7 Edge, kunnen wel degelijk tegen water en hebben, respectievelijk, de certificatie IP67 en IP68; ze kunnen voor lange tijd onder water blijven.

Reacties (2)