Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Pixel XL gemakkelijker te repareren dan andere HTC-toestellen

Geschreven door
Geplaatst op24 oktober 2016, 9:45 CategorieAndroid

iFixit heeft de Google Pixel XL uit elkaar gehaald en geconcludeerd dat het toestel gemakkelijker te repareren is dan andere HTC-toestellen. Uiteindelijk krijgt de Pixel toch maar net een voldoende en dat heeft te maken met het scherm van het apparaat.

Google Pixel XL reparatiescore: 6/10

De mensen van iFixit, een reparatiebedrijf dat ook smartphones en andere apparaten uit elkaar haalt om te checken hoe gemakkelijker ze te repareren zijn, heeft geconcludeerd dat de Google Pixel XL gemakkelijker te fixen is dat andere toestellen van HTC. Deze smartphonelijn is gefabriceerd door HTC, vandaar dat die vergelijking wordt gemaakt. Binnen het apparaat zitten onderdelen van Samsung en Qualcomm. Ook is er sprake van een modulair design, waardoor individuele onderdelen gemakkelijk(er) vervangen kunnen worden.

Echter, voordat je naar binnen kunt, dien je het scherm los te maken en dat kan voor andere schade zorgen. Het is dus niet aan te raden dat je zelf ‘even gaat kijken’ wat er scheelt. Daarnaast zit er in het gat van de speaker ook een klein lapje, wat gemakkelijk doorboord kan worden. Gelukkig is de accu wel goed te vervangen wanneer daar problemen mee zijn. iFixit geeft een score van 6 (uit 10) aan de Google Pixel XL, wat voornamelijk te maken heeft met die losse onderdelen. Helaas drukt het scherm en dat lapje bij het speakergat de score.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.