Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Pixel XL heeft last van lens flare; Google werkt aan een oplossing

Geschreven door
Geplaatst op26 oktober 2016, 10:56 CategorieAndroid

Enkele eigenaars van de Google Pixel XL hebben zich gemeld met problemen: de camera kan namelijk te veel licht meepakken tijdens het fotograferen, wat de zogenoemde lens flare oplevert. Dit kan een nadelig effect hebben op de gemaakte foto’s.

Google Pixel XL en lens flare

Hoewel de camera van de Google Pixel XL best indrukwekkende foto’s kan maken, heeft het product echter ook last van een vervelende softwarebug. Er wordt soms te veel licht meegenomen in het maken van de foto, wat de zogenoemde lens flare kan opleveren. Dat is een lichtring op de foto, die er vaak niet op thuishoort. Soms is het een techniek van fotografen en filmmakers, maar de meeste consumenten willen die flare niet op de foto terugzien. Op dit moment is er helaas nog geen oplossing beschikbaar voor het probleem.

Wel heeft een Google-medewerker inmiddels laten weten dat Google aan een oplossing werkt en dat die oplossing binnen nu en enkele weken beschikbaar moet zijn voor iedereen. Helaas heeft de beste man geen releasedatum gegeven. Ook heeft de medewerker gezegd dat je de Google Pixel XL niet hoeft terug te brengen naar de winkel, omdat de camera grotendeels wordt aangedreven door software en dit duidelijk een softwarematig probleem is. Aan de hardware ligt het dus niet, en daardoor hoef je hem dus ook niet terug te brengen.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.