Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Play laat gebruikers sommige apps nu 10 minuten uitproberen

Geschreven door
Geplaatst op4 oktober 2016, 10:48 CategorieAndroid

Google Play laat gebruikers sommige games uit de winkel voor tien minuten lang uitproberen, door de content te streamen. Daardoor hoef je een app niet helemaal te downloaden om te checken of het wat voor je is. Je kunt de demo’s zo vaak downloaden als je wil.

Games streamen vanuit Google Play – nog niet in Nederland

Het ziet ernaar uit dat Google is begonnen met het uitrollen van de app-streamingfunctie van Google Play. Met deze functie is het mogelijk een app of game vanuit de digitale winkel te streamen naar je Android, zonder dat je daarvoor iets hoeft te installeren. De feature lijkt momenteel alleen in de VS en nog wat andere landen live te zijn; in elk geval nog niet in Nederland. Het streamen kan tot tien minuten duren en zo vaak worden opgestart als je maar wil. Echter, verdergaan waar je de vorige keer gebleven was, is niet mogelijk.

Ook lijkt het erop dat alleen de games binnen Google Play de functie ondersteunen. Eén van die games is Ticket to Ride. We hebben het net nog even gecheckt en zien de optie nog niet staan op onze Android-apparaten. Een screenshot van Android Police laat echter zien dat de optie daar dus wel beschikbaar is. Mogelijk horen we vanavond meer over deze feature. Dan presenteert Google namelijk de nieuwe producten voor de komende maanden en krijgen we ongetwijfeld met updates te maken voor Android, Play en meer.

  • Delen:
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.