Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google-toetsenbord biedt ondersteuning aan voor gifjes in Android 7.1

Geschreven door
Geplaatst op24 oktober 2016, 10:03 CategorieAndroid

Het Google-toetsenbord heeft ondersteuning gekregen voor het verzenden van bewegende plaatjes, de gifjes, in Android 7.1 Nougat. Wanneer je de keyboard in combinatie met Google Messenger gebruikt, dan kun je die gifjes naar je vrienden en familie versturen.

Gifjes versturen met Google-toetsenbord in Android 7.1

Nu de bèta van Android 7.1 officieel is vrijgegeven, komt er steeds meer informatie over de update van het Android OS naar buiten. Zo hebben de testers gemerkt dat het officiële Google-toetsenbord, dan standaard met alle Androids geleverd wordt, ondersteuning aanbiedt voor het versturen van bewegende plaatjes (de gifjes). Dat kan op moment van schrijven helaas nog niet met alle applicaties, maar alleen in combinatie met Google Messenger, die andere berichtendienst van de zoekmachinegigant. Dat meldt de website Droid Life.

Binnen het toetsenbord van Google kun je naar gifjes zoeken en die dus versturen via Messenger. Wellicht dat het in de toekomst mogelijk wordt ook via andere applicaties zo’n gifje te versturen, maar daar is op dit moment nog geen aanwijzing voor gevonden. Mocht het zo ver komen, dan lijken Allo, Hangouts en Inbox goede opties te zijn voor zo’n populaire optie. Naast deze feature, brengt Android 7.1 nog een aantal andere zaken met zich mee. Helaas zullen de avondmodus en de extra opties voor de vingerafdruklezer daar niet onder vallen.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.