Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google vervangt Google Hangouts met videobelapplicatie Duo

Geschreven door
Geplaatst op10 oktober 2016, 9:46 CategorieAndroid

Google heeft fabrikanten van Android-apparaten laten weten dat Google Hangouts niet meer verplicht is om mee te leveren op nieuwe hardware. In plaats daarvan dienen die fabrikanten nu Duo, de videobelapplicatie van Google, standaard mee te leveren. Hangouts is nu volledig optioneel.

Geen Google Hangouts, maar Google Duo

Google heeft een e-mailbericht gestuurd naar fabrikanten van Android-apparaten, met de boodschap dat Google Hangouts voortaan niet meer verplicht hoeft worden meegeleverd met nieuwe Android-hardware. Hangouts is voortaan optioneel, terwijl Google Duo juist wel verplicht wordt als standaardinstallatie. Deze aangepaste regel zal per 1 december 2016 in gaan. Dit betekent niet dat we nergens meer Hangouts zullen aantreffen op nieuwe Android-hardware, maar de kans is wel groot dat je die app handmatig moet downloaden.

Hoewel een standaard applicatie voor sms-berichten natuurlijk handig is, hebben veel fabrikanten hun eigen app of software daarvoor. Sterker nog, Google heeft daar nog een tweede app voor, namelijk Google Messenger. Duo is niet in staat sms-berichten te ontvangen en te versturen. Mochten fabrikanten dus geen eigen sms-app hebben, dan is de kans groot dat je alsnog Google Hangouts op je nieuwe Android zult aantreffen na 1 december. Ook betekent deze verandering niet direct dat Google de stekker uit Hangouts heeft getrokken.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Reacties

  1. NMFS
    10 oktober, 2016 om 18:38

    Huh dus je kan dan niet meer via hangouts berichten sturen enzo ?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.