Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google-zoekbalk op Android voorzien van een extra widget

Geschreven door
Geplaatst op13 oktober 2016, 9:21 CategorieAndroid

Google heeft een update uitgebracht voor de Google-zoekbalk op Android. Je kunt nu een extra widget instellen voor onder die balk. Daar kun je informatie over het weer, verkeer en meer in vinden wanneer je dat nodig zou hebben.

Extra widget voor de Google-zoekbalk

De Google-app op Android heeft een update ontvangen. Deze update heeft te maken met de zoekbalk die je op Android aantreft, die balk die vaak bovenin beeld staat, die direct toegang geeft tot de zoekmachine van het bedrijf. De balk kan nu een extra widget eronder weergeven, met daarin informatie over het weer, verkeer en nog een aantal andere dingen. Je hebt hiervoor versie 6.6.14.21 van de app nodig, die nu langzaamaan wordt uitgerold via Google Play. De extra instellingen vind je dan in de Google-app terug.

Je gaat daarvoor naar de Google-app, opent daar het kopje Widget en vervolgens schakel je hem in. Die extra balk met info onder de zoekbalk zal er niet voor altijd staan, maar presenteert zichzelf eens in de zoveel tijd. Ook dan blijft die maar een paar minuten actief in beeld. We verwachten dat we in de toekomst meer soorten informatie kunnen aantreffen in de kleine widget dan nu het geval is. Mocht je de nieuwste versie van de Google-app nog niet hebben, geen nood. Het uitrollen van de update is immers nog maar net begonnen.

  • Google
  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.