Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Helft eigenaars Galaxy Note 7 stapt over naar de iPhone van Apple’

Geschreven door
Geplaatst op31 oktober 2016, 9:29 CategorieAndroid

Uit een enquête van onderzoeksbureau van IDC blijkt dat de helft van de eigenaars van de Galaxy Note 7 zal overstappen naar een iPhone. En dat terwijl al een groot deel van die eigenaars gekozen hebben voor een Galaxy S7 als vervangend model.

Galaxy Note 7 of iPhone 7 Plus?

Na een launch vol problemen heeft Samsung ervoor gekozen de stekker uit de Samsung Galaxy Note 7 te trekken. En dat staat een hoop klanten van het bedrijf niet aan, blijkt uit een enquête van onderzoeksbureau IDC. Ongeveer de helft van de ondervraagden zal de Note 7 gaan inruilen voor een iPhone van Apple. Dit staat haaks op het nieuws dat een groot deel van de klanten van de Amerikaanse telecomprovider Sprint voor een Galaxy S7 hebben gekozen als het vervangende model van de Note.

Ook heeft een ander onderzoeksbureau, BayStreet, voorspeld dat zo’n zeventig procent van de eigenaars van de Galaxy Note 7 zouden kiezen voor een Galaxy S7. De enquête werd gehouden op 17 en 18 oktober, vier dagen nadat de productie van het apparaat werd stilgelegd. Ook voegt het bureau het volgde eraan toe.

The survey focused on three groups of consumers: current Samsung smartphone owners (507), past Samsung smartphone owners (347), and smartphone owners who have never owned the Samsung brand (228). Due to the limited installed base, just 24 Note 7 users were captured in the survey;  as such, data in those questions should be viewed as directional only.

Daarnaast komt uit de enquête naar voren dat zeventien procent van Note 7-eigenaars voor een ander Samsung-toestel zullen kiezen. Ook is naar voren gekomen dat consumenten nog steeds andere producten van het bedrijf, zoals tv’s of computers, zouden kopen.

  • Delen:
Samsung Galaxy S7 Edge
Android Marshmallow (6.0)
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.