Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Honor onthult Honor 6X phablet

Geschreven door
Geplaatst op18 oktober 2016, 14:28 CategorieAndroid

Honor heeft op dinsdagmiddag Nederlandse tijd officieel de Honor 6X uit de doeken gedaan. Dit is de opvolger van de Honor 5X. Voorlopig komt het toestel alleen naar China, maar de verwachting is dat het apparaat ook in Nederland verkrijgbaar zal zijn.

Dit is de Honor 6X

Honor heeft vandaag officieel de Honor 6X onthuld. Dit is een Android-phablet met een 5,5″-scherm, metalen body en een full hd-resolutie. Onder de motorkap zit een Kirin 655-processor, evenals 3GB of 4GB aan werkgeheugen. Daarnaast hebben de consumenten ook de keuze uit 32GB of 64GB aan interne opslagruimte. De accu beschikt over een vermogen van 3340mAh. Aan de achterkant zit een duallens-camera, met zowel twaalf of twee megapixel. Aan de voorkant bevindt zich een camera van maar liefst acht megapixel.

De afmetingen van de Honor 6X zijn 150,9 bij 72,6 bij 8,2 mm, het gewicht is 162 gram. Verder is er ruimte voor twee sim-kaarten, of een sim-kaart en een micro-sd-kaart, tot 128GB. De softwareschil staat bekend als Huawei’s Emotion UI 4.1, dat op zijn beurt gebasseerd is op Android 6.0.1 Marshmallow. Het toestel is straks verkrijgbaar in de kleuren goud, grijs of zilver. Het model met 3GB ram / 32GB rom kost omgerekend 136 euro, terwijl 4GB ram / 32GB rom 172 euro kost. 4GB ram / 64GB rom gaat weg voor 217 euro.

Beschikbaarheid

Aanvankelijk komt de Honor 6X alleen naar China. Maar omdat de Honor 5X ook naar Nederland is gekomen, is de verwachting dat de 6X uiteindelijk ook in Europa en Nederland te koop zal zijn. De prijzen zijn omgerekend en gebaseerd op de dollarprijzen voor de modellen.

honor-6x-2

Wil je meer weten over dit toestel of andere toestellen die momenteel in Nederland te koop zijn? In onze tablet database kun je alle tablets, convertibles en smartphones direct vergelijken. Hier vind je onder meer alle specificaties, features en prijzen.

 • Delen:
Honor 6X
Android Marshmallow (6.0)

Reacties

 1. Bas
  19 oktober, 2016 om 10:05

  Opmerkelijk dat jullie de Honor 6X noemen maar nergens melding maken van de Honor MediaPad 2 die op hetzelfde evenement is onthuld. Een Androidtablet nota bene die waarschijnlijk gewoon naar nederland komt. Ben de Honor S1 ook niet tegengekomen op jullie andere website.

  • Martijn Chel
   19 oktober, 2016 om 15:47

   Inmiddels wel gedaan.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.