Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Huawei wilde niet met Google samenwerken voor Pixel-smartphones’

Geschreven door
Geplaatst op4 oktober 2016, 9:37 CategorieAndroid

Google zou Huawei hebben aangeboden samen te werken aan de Pixel-smartphones, maar de fabrikant zou die opties hebben afgewezen. Dat meldt althans een bron die bekend is met die situatie, aan de website Android Police.

Google wilde met Huawei samenwerken aan Pixel-smartphones – gerucht

Voor de smartphonelijn van dit jaar had Google graag opnieuw willen samenwerken met Hauwei, maar die fabrikant zou het aanbod hebben afgewezen. Dat meldt althans een bron aan de Android-website Android Police. Dit jaar zouden er niet twee, maar drie smartphones moeten verschijnen, waarvan niet duidelijk is of ze de merknaam Nexus of Pixel hadden moeten krijgen. De deal is om verschillende redenen niet doorgegaan. Zo wilde Google niet dat het merk van de fabrikant op het toestel zou komen te staan.

Ook in de marketing zou nergens de naam Huawei staan en dat beviel het bedrijf niet. Plus: in de onderhandelingen voor de Nexus 6P, die wel is ontwikkeld door het bedrijf, waren er beloftes gemaakt die uiteindelijk niet zijn waargemaakt door Google. Zo zou de Nexus 6P worden aangeboden bij alle vier de grote telecombedrijven. Ook zou er een gigantische marketingcampagne worden opgezet. Maar uiteindelijk is daar niets van gekomen en dat is natuurlijk geen goede basis voor een verdere samenwerking aan andere smartphones.

Wel zou Huawei nog werken aan een Nexus 7-tablet, vermoedelijk met het Andromeda OS.

  • Delen:
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.