Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

IDC ziet tabletmarkt opnieuw krimpen in derde kwartaal

Geschreven door
Geplaatst op31 oktober 2016, 23:43 CategorieOnderzoek

De tabletmarkt is het afgelopen kwartaal weer gekrompen ten opzichte van hetzelfde derde kwartaal in 2015, meldt marktanalist IDC. Apple en Samsung zijn nog altijd de marktleiders, maar ook zij leverden flink in.

iPad

IDC meldt dat Apple, de producent van de iPad, zes procent minder van deze tablets heeft verkocht dan een jaar geleden. Er gingen volgens IDC 9,3 miljoen iPads over de toonbank, tegen 9,9 miljoen stuks een jaar terug.

Samsung Galaxy

Die teruggang valt nog mee als we kijken naar de cijfers van Samsung. De Koreaanse technologiegigant verkocht in het derde kwartaal 6,4 miljoen Galaxy-tablets. Dat waren er een jaar geleden nog 8,1 miljoen. Deze teruggang is 19 procent.

Convertibles winnen

IDC meent dat de tablets, die worden bediend via een touchscreen of een pen, het in de winkels afleggen tegen goedkope computers met losmaakbare toetsenborden. Die bereiken juist een ‘all time high’, meldt de marktanalist. Deze convertible tablets zijn weliswaar populair, maar IDC heeft er een kritische opmerking bij. Apparaten onder de tweehonderd euro zijn vaak van slechte kwaliteit.

Totale tabletmarkt daalt

In totaal gingen er het afgelopen kwartaal wereldwijd 43 miljoen tablets naar klanten toe. Dat was een jaar geleden ook meer: 50,5 miljoen. Over het hele jaar genomen, verwacht IDC dat de verkoop van tablets dit jaar met 9,6 procent terugvalt ten opzichte van 2015. Tussen 2014 en 2015 daalde de tabletmarkt ook al met tien procent.

  • Delen:
Lenovo Yoga Book
Lenovo Yoga Book
Android Marshmallow (6.0) - Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.