Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Instagram Stories komen ook naar de exploretab toe binnen de apps

Geschreven door
Geplaatst op19 oktober 2016, 10:08 CategorieAndroid

Twee maanden nadat Instagram Stories heeft aangekondigd, maakt het bedrijf bekend dat de functie ook naar de exploretab komt binnen de apps. Binnen die tab vind je content van mensen die je niet volgt. Naast foto’s en video’s, vind je daar nu dus ook de Stories.

Instagram Stories naar exploretab

Voortaan vind je de Instagram Stories ook binnen de exploretab binnen de applicaties op Android en iOS. Voorheen vond je daar alleen de foto’s en video’s aan van de mensen die je niet volgt, maar nu ook hun zelf samengestelde verhalen dus. En dat is een belangrijke aanpassing, aangezien de dienst populariteit verliest aan Snapchat en tegelijkertijd toch zo’n honderd miljoen gebruikers heeft die gebruiken maken van Stories. In totaal heeft Instagram zo’n 300 miljoen actieve gebruikers op het sociale netwerk voor foto’s en video’s.

Echter, Instagram Stories is nog lang niet zo uitgebreid als het wel zou kunnen zijn. Zo kun je nog geen filters plaatsen die je gezicht veranderen (met gekke neuzen bijvoorbeeld) en kun je de Stories ook nog niet opslaan voor later. Maar de exploretab heeft wel een streepje voor op zijn jongere concurrentie, die er moeite mee heeft mensen nieuwe dingen te laten ontdekken via de applicaties. Mocht je de update nog niet hebben ontvangen op je iOS- of Android-apparaat, dan kan dat elk moment gebeuren. Het uitrollen is namelijk begonnen.

  • Instagram
  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.